nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Wie zijn Heikens Habitat?

Wij zijn Daniëlle en Harold Heikens, eigenaars van Heikens Habitat. Vintage is onze passie.  Vintage artikelen zijn gemaakt met aandacht, oog voor design en vakmanschap en hebben hierdoor een hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat ze de tand des tijds hebben doorstaan! Je omringen met spullen die nostalgie oproepen en het fijne gevoel van ‘vroeger’ doen herleven. Deze items vertellen een verhaal! Door winkels, markten en het wereldwijde web af te speuren, wordt de verzameling steeds groter en wordt het tijd om te delen met andere liefhebbers en verzamelaars van vintage meubels en woonaccessoires. 

Daniëlle Heikens

Daniƫlle Heikens I Heikens Habitat
Wat ik nog leuker vind dan het verzamelen van vintage meubels en woonaccessoires is de zoektocht naar mooie oude spullen. Het internet speur ik dagelijks en het hele land wekelijks af om onze collectie aan te vullen. De jacht op spulletjes uit vervlogen tijden, met name de jaren zestig en zeventig, is verslavend en iedere vondst is weer een feest.
De vintage vondsten bepalen ook mijn ideeën over stylen en woninginrichting, want ik vind dat een modern interieur zich uitstekend leent  voor het gebruik en plaatsen van vintage producten. Ik bedoel niet het ophangen van visnetten met kurken aan het plafond of muren behangen met pimpelpaars, oranje en bruine patronen. Eén vintage stoel, lamp of vaas of enkele vintage woonaccessoires, kunnen het verschil al maken en de sfeer in je kamer verhogen. 
Er ontstaan originele en tijdloze inrichtingen, die écht uniek zijn. Geen dertien in een dozijn inrichting maar een unieke woonstijl. Je eigen habitat…..
 

Harold Heikens

Harold Heikens I Heikens HabitatAls kunstenaar heb ik een voorliefde voor veel stijlen en stromingen uit de vorige eeuw. "Art Deco, Bauhaus en Pop-Art" om er maar een paar te noemen. Het was voor  kunstenaars uit die tijd een normale zaak om voor een bedrijf  producten te ontwerpen en zo 'makkelijk' wat geld te verdienen. Prachtige zaken zijn daar uit voortgekomen en als ik tijdens onze zoektochten zo'n mooi product vind dan moet het mee naar huis en kan ik er echt van genieten.

Ik heb dezelfde visie als Daniëlle wat betreft de aankopen van hippe vintage producten uit de jaren 50, 60 en 70. Toch moet ze mij soms af remmen, want anders kom ik weer thuis met teveel curiosa en vreemde snuisterijen. Wanneer het toch gebeurt en ik het wegens plaatsgebrek niet mag (kan) houden ziet u het vanzelf in deze winkel :-)
 

  
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.